Wijziging van Stedenbouwkundigplan Sportblok Holland Park Zuid

Om als onderdeel van de ontwikkeling van Holland Park Zuid het Sportblok te kunnen realiseren moest op kleine punten het Stedenbouwkundigplan worden gewijzigd. Een en ander in verband met het nabijgelegen perceel van het kerkgenootschap Filadelfia. Hierachter de inbreng van de VVD tijdens de gemeenteraadsvergadering van 30 november 2023.

Stedenbouwkundig Plan Sportblok

Wij hebben na de bespreking van 17 november nog een aantal vragen. De wethouder heeft aangegeven dat dit raadsvoorstel geen onomkeerbare stappen met zich mee brengt voor andere initiatieven. Bijvoorbeeld voor het initiatief van Filadelfia van de inspreker, de heer Davis, twee weken geleden. Dit initiatief zet zich in voor meer middeldure huurwoningen. De Diemense VVD is voor meer middeldure woningen .

Het raadsvoorstel zelf kunnen we ons in vinden. Goed dat er wordt gewerkt aan meer woningen. Dit is ontzettend belangrijk en steunen wij. Wij hopen dat dit vaart maakt en er snel mijlpalen gedeeld worden.

De wethouder wil zich inzetten voor meer betaalbare woningen. Wat betekent dit voor het initiatief van de inspreker van twee weken geleden?

Wij hopen dat een stem voor het voorstel, niet een stem tegen iets anders is.